Lipii-reteta bunicii

de nadea68 in Piine, 19 Oct 2013 | 10531 vizualizari

 

Cateodata ma napadesc amintirile si dorul de casa,de cei dragi...si in astfel de momente gatesc vreo reteta dea mamei sau a bunici...
Lipiile imi amintesc,bunica,plita calda si cat de nerabdatori asteptam lipia sa se faca....O mancam asa calda fara nimic sau cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • faina cat cupride
  • sare
  • ulei
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii-reteta bunicii:

Lipia e foarte usor de facut.

Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.

Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.

Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.

Cand vedem aluatul crescut,si-a dublat cantitate, il impartim in 2-3 parti(depinde daca vreti lipii mari sau mici)Eu am impartit aluatul in trei parti.Se pune faina pe masa de lucru si se intinde cam cat e tigaia de mare,sa incapa bine.

In tigaie se pune un pic de ulei si se aseaza aluatul.Cu furculita intepam aluatul.Il mai lasam la crescut 10 minute.

Punem tigaia pe foc si coacem lipia pe ambele parti.

Asa procedam si cu restul de aluat.

Cand e gata se taie in doua si se umple cu gem de prune.

Nu va zic ce bunatate....mai ales ca imi aminteste bunica

 

TIPS-URI

1

lipia poate inlocui foarte bine painea

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii-reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre